Чужд език в чужбина: каква езикова школа да избера?

Популярност на изучаването на чужди езици в езикова школа в чужбина

За да отговорят на нарастващата популярност на изучаването на чужди езици в чужбина, водещите езикови училища в чужбина днес предлагат огромен избор от курсове за обучение за млади хора, студенти, възрастни и дори за тези над 50 години. Курсовете по чужди езици в чужбина могат да варират по фокус, продължителност и интензивност . Но качеството на знанията, получени в онези училища, с които образователно-консултантският център „Глобален диалог“ си сътрудничи, винаги ще бъде на най-високо ниво. Най-популярен, поради своята гъвкавост и финансова осъществимост, е общият (основен) езиков курс в езикова школа чужбина.

Предлага се от всички школи за чужди езици. Продължителността на общия курс може да бъде от седмица до година за 15-20 часа седмично или с интензивен курс – 30-35 часа. Занятията могат да бъдат индивидуални или да се провеждат в стандартни групи, мини-групи и във всяка комбинация от тези форми.

Изборът на подготвителни курсове

Изучаването на език в езикова школа в чужбина също е търсено сред младежите от 16 години. Най-често тази категория студенти избират подготвителни курсове за международни езикови изпити (TOEFL, IELTS, GMAT, GRE, DALF и др.), необходими за прием в чуждестранни колежи и университети. Така че, за да учите в чуждестранни университети, е необходимо да издържите, например, изпита IELTS за 6,5-7 точки. И за прием в образователни институции на тези страни, където се изисква сертификат TOEFL – с 213-250 точки. Интензивността и продължителността на курсовете в езиковите школи ще зависи от нивото на първоначалните знания (20-30 урока на седмица, от месец до година).

Водещите училища предлагат езикови курсове в чужбина

Днес всички водещи училища предлагат езикови курсове в някоя езикова школа в чужбина за бизнесмени и специалисти в различни области. Програмите за обучение „чужд език за бизнес комуникация“ позволяват не само значително разширяване на професионалния речник, но и придобиване на комуникационни умения в международното бизнес пространство.

По правило курсовете и школите по английски език в чужбина. Както всеки друг език за предприемачи, мениджъри и специалисти, се изграждат според индивидуални програми. Обучението в езиковите школи са съобразени с езиковото ниво, посоката на дейност и възможностите на учениците. По този начин обучението на висшия мениджмънт се провежда от най-добрите специалисти. Както преподаватели, така и експерти в определена бизнес област. Липсата на време, която често изпитват големите бизнесмени. Влияе върху интензивността на такива курсове (8-10 дневни урока). А нивото на преподаване влияе върху тяхната цена.