Адвокат след ПТП в Троян и Ловеч

Адвокат след ПТП в Троян и Ловеч, полезна информация от адвокат Калоян Доков. Той предлага адвокатски услуги в Троян и Ловеч.

Адвокат след ПТП в Троян и Ловеч

Последствия при ПТП през последните години

По статистически данни България е на второ място по загинали в пътно транспортни произшествия, след Румъния за 2020 г. Тук през последните години средно биват регистрирани около 40 000 ПТП с установени имуществени щети и пострадали хора общо, в това число: леко ранени около 6500, тежко ранени около 2000, а живота си губят около 700 човека годишно. За съжаление, тенденцията е към увеличаване броя на инцидентите по пътищата.

Застрашен да попадне в пътно транспортно произшествие и да пострада, може да бъде всеки един участник в движението или намиращи се в близост до места с движение. Освен шофьорите и пътниците, също така често биват ранени колоездачи и пешаходци.

Неимуществено обезщетение при ПТП

Лицата, потърпевши в следствие на ПТП, имат право на неимуществено обезщетение, което не важи за виновният водач. Това обезщетение се дължи от застраховката на виновния шофьор „Гражданска отговорност на автомобилистите“, когато е налице лека, средна или тежка телесна повреда. То включва разходите по възстановяване от инцидента в зависимост от нуждите и последствията върху живота на потърпевшия. Също така право на обезщетение имат близки и роднини /при смърт/, върху чиито живот доказано би се отразил инцидента.

При липса на застраховка или неизвестен извършител, трябва да се обърнат към гаранционния фонд. В случаите на средна или тежка повреда, след иска към застрахователя може да се премине към съдебен иск. При всяко положение обаче, трябва първо да се премине през процедурата със застрахователя. Особено важно, преминавайки към наказателен процес е намесата на адвокат, тъй като има доста тънкости при тези процеси. Често, при лично предявяване на  иск, разчитайки на неинформираността на потърпевшите, обезщетенията се определят на изключително ниски стойности, а в случай на смърт тази разлика може да бъде в хиляди.

Неимуществено обезщетение при ПТП адвокат в гр. Троян и гр. Ловеч

Ако сте потърпевш или близък на потърпевш /в случай на смърт/ при пътно транспортно произшествие и Ви трябва добър адвокат от гр. Троян или гр. Ловеч, който да следи процеса с висока прецизност, запознат с реалните Ви права, без колебания това е уважавания Адвокат Камен Доков. Той е опитен и квалифициран правен експерт, който ще Ви запознае с правата Ви, за да направите информиран избор. Всяко произшествие е отделен казус, към който трябва да се подхожда индивидуално. Адвокатските услуги, дават гаранция, че няма да бъде пропуснато нито едно обстоятелство и резултатът ще бъде максимално справедлив.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО